Realistische beeldmarketing

Sinds de grote invloed van social media op de consument, is de wijze waarop we met onze klanten moeten communiceren drastisch veranderd. We komen niet meer weg met stock foto’s met daarop geënsceneerde studiosituaties waarbij het model iets te witte tanden heeft terwijl ze op commando in de camera lacht…

We zijn allemaal gewend, en jouw doelgroep dus ook, om veel beeld te zien van dagelijkse situaties. Tekst is tegenwoordig vooral ter ondersteuning van wat we zien, tijd om te lezen is er eigenlijk nauwelijks meer. Dus is het van groot belang dat je bij je beeldmarketing vooral rekening houdt met een tweetal zaken:

  • De foto is geloofwaardig en ‘echt’
  • De foto vertelt het juiste verhaal

In de afgelopen jaren heb ik hier mijn specialisatie van gemaakt. Ik ‘doe’ geen fotoshoot, ik ben een paar uur onderdeel van het bedrijf en leg op het juiste moment de juiste situaties op de juiste manier vast. Hierbij hou ik constant het commerciële doel en de doelgroep van mijn klant in gedachte. Hierdoor realiseer je bovenstaande zaken en wordt het ook geen ongemakkelijk gedoe voor degenen die gefotografeerd worden.

Als ik bij een bedrijf of organisatie langsga om te fotograferen, dan maak ik standaard de volgende foto’s:

  • Bedrijfsvoeringsfoto’s
  • Sfeerfoto’s
  • Portretten

Neem gerust contact met mij op voor een echt gesprek 🙂